60-vuotias Fera juhlii koko vuoden

15.3.2018 klo 13:30


Kevään alussa Topteam-Areenalla on raumalaisille pesäpallofaneille tarjolla harvinaista herkkua, kun superpesisjoukkue Kankaanpään Maila kohtaa Ulvilan Pesä-Veikot Otanlahdessa 5.5.

Raumalainen pesäpalloseura Fera täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Seura perustettiin 7.4.1958 silloin ajankohtaiseen tarpeeseen löytää yhteiset perusteet hyvälle, lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä tukevalle urheilemiselle. Yhteisöllisyys ohjaa edelleen perinteisen, mutta nuorekkaan 60-vuotiaan seuran toimintaa.

Vahva juniorityö on tänä päivänä Feran toiminnan perusta. Feralaiset pelaavat ainoana seurana Suomessa jokaisella sarjaportaalla tyttöjen ja naisten pesäpalloa. Juniorityön ja Superpesiksen yhteistyö on poikkeuksellisen vahvaa Ferassa - se on pohja seuran identiteetille ja se luo myös taloudellisesti kannattavat raamit. Yhteistyö näkyy käytännössä esimerkiksi laadukkaana pelaajapolkuna, joka takaa seuran omille kasvateille suoran tien juniorijoukkueista aina Superpesistasolle asti.

Feran superpesisjoukkueessa 2018 on nähtävissä pelaajapolun tuloksia. Joukkue on nuori ja nälkäinen haastaja ensi kesän Superpesispeleissä.
 

Kausi alkaa kahdella huippuottelulla
 

Feran 60-vuotisjuhlavuosi näkyy eri tapahtumissa ympäri vuoden. Päätapahtuma on syntymäpäivänä 7.4. vietettävä 60-vuotisjuhla seuraväen kesken. 5.5. nähdään Raumalla poikkeuksellisesti myös miesten huippupesäpalloa, kun Satakunnan aluemestaruusottelussa Kankaanpään Mailan superpesisjoukkue haastaa Ulvilan Pesä-Veikot. Naisten puolella vastaavasta tittelistä taistelevat Fera ja Pesäkarhut. Satakunnan mestaruusotteluihin on yleisöllä vapaa pääsy.

12.5. juostaan ensimmäistä kertaa Raumanmeren maraton ja 13.–15.7. vietetään juhlavuoden peliviikonloppua, jolloin kaikki seuran joukkueet pelaavat Otanlahdessa.
 

Perinteitä ja uusia tuulia
 

60-vuotias aito raumalainen seura haluaa kunnioittaa juhlavuotenaan myös kotikaupunkinsa Rauman perinteitä. Seuran uusissa tuulipuvuissa näkyy tyyliteltyä pitsiä. Yhteisöllisyyttä korostaa se, että kaikki seuran joukkueet G-junioreista edustusjoukkueeseen kantavat yhtenäisiä verryttelyasuja tulevalla kaudella.

Juhlavuonna myös Feran toimistolla tapahtuu: toiminnanjohtaja Hannele Töyrylä-Jokinen väistyy maaliskuussa tehtävästään. Osa-aikaisena toimistosihteerinä 12.3. tehtävänsä aloittanut Miia Rajala ottaakin ”Hansun” pestin hoitaakseen.

- Nyt on aika siirtyä uusiin haasteisiin työelämässä. Aikani toiminnanjohtajana on ollut erittäin antoisaa ja jatkankin Feran toiminnassa yhä B1-joukkueen taustajoukoissa huoltajana. Lisäksi jatkan ottelutapahtumatiimissä, Töyrylä-Jokinen sanoo.

Muutokset eivät vaikuta Feran toimiston aukioloaikoihin, vaan ovi on avoinna totuttuun tapaan tiistaisin 14-17 ja keskiviikkoisin 10-13. Seura hakee parhaillaan juniorivalmennuspäällikköä. Kokopäiväisen pestin päävastuualueisiin kuuluu muun muassa seuran pelaajapolun kehittäminen ja organisointi.

 

Lisätietoja:

 

Sanna-Leena Jokinen, Fera ry:n hallituksen puheenjohtaja, puh: 044-251 7245